Manja slova Veća slova RSS

 

Direktorat za evropske integracije, programiranje i implementaciju EU fondova

12.06.2020.

Purišić - Mustafić: Za novih 200 radnih mjesta pomoć od 1.5 miliona eura

Purišić - Mustafić: Za novih 200 radnih mjesta pomoć od 1.5 miliona eura Zavod za zapošljavanje objavio je drugi Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za samozapošljavanje iz pretpristupnih fondova Evropske unije, od tri do 7.5 hiljada eura. Ukupan iznos koji je na raspolaganju za ovaj Javni poziv je 1.585.000 eura, čime se može omogućiti otvaranje 200 novih radnih mjesta, odnosno preduzeća. To je saopšteno na konferenciji za medije koju je Zavod organizovao u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja.

10.06.2020.

Objavljen Poziv za podnošenje prijedloga projekata „Upućivanje radnika: poboljšanje administrativne saradnje i pristupa informacijama“ u okviru Programa za zapošljavanje i socijalne inovacije- EaSI

U okviru Programa za zapošljavanje i socijalne inovacije - EaSI (EU Employment and Social Innovation Programme – EaSI) koji vodi Evropska komisija, u okviru komponente PROGRESS, objavljen je Poziv za podnošenje prijedloga projekata „Upućivanje radnika: poboljšanje administrativne saradnje i pristupa informacijama“.

15.04.2020.

Održane online implementacione radionice za korisnike bespovratnih sredstava u okviru grant šeme “Aktivnosti osposobljavanja za deficitarna zanimanja i za jačanje zapošljivosti RE populacije”

U cilju pružanja kontinuirane podrške korisnicima grant sredstava u okviru grant šeme „ Aktivnosti osposobljavanja za deficitarna zanimanja i za jačanje zapošljivosti RE populacije”, a povodom poštovanja aktuelnih mjera u vezi sa pandemijom COVID-19, Ministarstvo rada i socijalnog staranja (Direkcija za programiranje i implementaciju EU fondova) je u saradnji sa konsultantskom firmom International Consulting Expertise (ICE) 14. i 15. aprila 2020 godine organizovalo online implementacionione radionice.

30.03.2020.

Održane online implementacione radionice za korisnike bespovratnih sredstava u okviru grant šeme „Podrška pružanju usluga socijalne i dječje žaštite“

U cilju pružanja kontinuirane podrške korisnicima grant sredstava u okviru grant šeme „Podrška pružanju usluga socijalne i dječje žaštite“, a povodom poštovanja aktuelnih mjera u vezi sa pandemijom COVID-19, Ministarstvo rada i socijalnog staranja (Direkcija za programiranje i implementaciju EU fondova) je u saradnji sa konsultantskom firmom International Consulting Expertise (ICE) u periodu od 24- 30 marta 2020 godine organizovalo pet online implementacionih radionica.

13.03.2020.

Održana dvodnevna obuka: Mehanizmi finansiranja usluga socijalne zaštite

Održana dvodnevna obuka: Mehanizmi finansiranja usluga socijalne zaštite

U okviru projekta Jačanje kapaciteta sistema socijalne i dječje zaštite, koji se realizuje okviru Programa EU i Crne Gore za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu politiku, u Podgorici je 12. i 13. marta 2020. godine održana dvodnevna obuka Planiranje, budžetiranje i sprovođenje politika socijalne i dječje zaštite i socijalnih usluga – Mehanizmi finansiranja usluga socijalne zaštite.

04.03.2020.

Obilježen početak realizacije projekta “REopen Doors“ dodjeljenog u okviru Poziva “Aktivnosti osposobljavanja za deficitarna zanimanja i za jačanje zapošljivosti RE populacije“

Obilježen početak realizacije projekta “REopen Doors“ dodjeljenog u okviru Poziva “Aktivnosti osposobljavanja za deficitarna zanimanja i za jačanje zapošljivosti RE populacije“

Samostalna savjetnica u Direkciji za programiranje i implementaciju EU fondova, Ljulje Dušaj učestvovala je na današnjoj konferenciji povodom početka realizacije projekta “REopen Doors“, koji sprovodi Glavni grad Podgorica u saradnji sa Edukativnim centrom „Montenesoft” čija vrijednost iznosi 99.704 eura.

28.02.2020.

BESPOVRATNA SREDSTAVA IZ EU DOBILO 94 NEZAPOSLENIH SA EVIDENCIJE

BESPOVRATNA SREDSTAVA IZ EU DOBILO 94 NEZAPOSLENIH SA EVIDENCIJE

Bespovratna sredstva od tri do 7.5 hiljada eura iz fondova Evropske unije dobilo je 94 nezaposlena lica sa evidencije Zavoda za zapošljavanje Crne Gore. Sa budućim preduzetnicima ugovore je potpisao direktor Zavoda Suljo Mustafić.

26.02.2020.

Održane informativne sesije povodom pokretanja drugog javnog poziva “Program grantova za samozapošljavanje”

Održane informativne sesije povodom pokretanja drugog javnog poziva “Program grantova za samozapošljavanje”

Drugi javni poziv programa grantova za samozapošljavanje biće objavljen krajem marta, a pravo učešća će imati nezaposlena lica koja su na evidenciji najmanje četiri mjeseca na dan objavljivanja drugog Poziva, i svi koji budu imali dobar biznis plan mogu se nadati bespovratnoj pomoći od 3 do 7.5 hiljada eura.

10.02.2020.

Izrađen Vodič za implementaciju grant projekata

Vodič za implementaciju grant projekata izrađen je uz ekspertsku podršku projekata tehničke pomoći u okviru Programa EU i CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu politiku.

05.02.2020.

Održan drugi sastanak Upravnog odbora “Programa grantova za samozapošljavanje”

Održan drugi sastanak Upravnog odbora “Programa grantova za samozapošljavanje”

U prostorijama Zavoda za zapošljavanje, 5. februara 2020. godine, održan je drugi sastanak Upravnog odbora projekta “Program grantova za samozapošljavanje”, koji se realizuje u okviru Programa EU-CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu.