Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

 

Директорат за европске интеграције, програмирање и имплементацију ЕУ фондова

17.09.2020.

Одржан састанак Управног одбора пројекта за информисање јавности о Програму ЕУ и ЦГ за запошљавање, образовање и социјалну заштиту

Одржан састанак Управног одбора пројекта за информисање јавности о Програму ЕУ и ЦГ за запошљавање, образовање и социјалну заштиту Дана 16. септембра 2020. године, у просторијама Министарства науке, одржан је састанак Управног одбора пројекта „Комуникација, јавност и видљивост Секторског оперативног програма за запошљавање, образовање и социјалне политике“. Пројекат се реализује у оквиру Програма ЕУ и Црне Горе за запошљавање, образовање и социјалну заштиту, а који се финаснира из Инструмента за претприступну помоћ (ИПА).

09.09.2020.

Програм ЕУ и ЦГ за запошљавање, образовање и социјалну заштиту представљен у шестом издању часописа “Еуроказ”

У шестом издању часописа “Еуроказ” који је посвећен европским интеграцијама у Црној Гори објављен је чланак о Програм ЕУ и ЦГ за запошљавање, образовање и социјалну заштиту.

07.09.2020.

Објављен Позив за достављање приједлога пројеката за подршку запошљавању у мање развијеним општинама у Црној Гори

Позив за достављање приједлога пројеката за подршку запошљавању у мање развијеним општинама у Црној Гори расписан је у оквиру Програма ЕУ и ЦГ за запошљавање, образовање и социјалну заштиту.

12.06.2020.

Пуришић - Мустафић: За нових 200 радних мјеста помоћ од 1.5 милиона еура

Пуришић - Мустафић: За нових 200 радних мјеста помоћ од 1.5 милиона еура

Завод за запошљавање објавио је други Јавни позив за додјелу бесповратних средстава за самозапошљавање из претприступних фондова Европске уније, од три до 7.5 хиљада еура. Укупан износ који је на располагању за овај Јавни позив је 1.585.000 еура, чиме се може омогућити отварање 200 нових радних мјеста, односно предузећа. То је саопштено на конференцији за медије коју је Завод организовао у сарадњи са Министарством рада и социјалног старања.

10.06.2020.

Објављен Позив за подношење приједлога пројеката „Упућивање радника: побољшање административне сарадње и приступа информацијама“ у оквиру Програма за запошљавање и социјалне иновације- ЕаСИ

У оквиру Програма за запошљавање и социјалне иновације - ЕаСИ (ЕУ Емплоyмент анд Социал Инноватион Программе – ЕаСИ) који води Европска комисија, у оквиру компоненте ПРОГРЕСС, објављен је Позив за подношење приједлога пројеката „Упућивање радника: побољшање административне сарадње и приступа информацијама“.

15.04.2020.

Одржане онлине имплементационе радионице за кориснике бесповратних средстава у оквиру грант шеме “Активности оспособљавања за дефицитарна занимања и за јачање запошљивости РЕ популације”

У циљу пружања континуиране подршке корисницима грант средстава у оквиру грант шеме „ Активности оспособљавања за дефицитарна занимања и за јачање запошљивости РЕ популације”, а поводом поштовања актуелних мјера у вези са пандемијом ЦОВИД-19, Министарство рада и социјалног старања (Дирекција за програмирање и имплементацију ЕУ фондова) је у сарадњи са консултантском фирмом Интернатионал Цонсултинг Еxпертисе (ИЦЕ) 14. и 15. априла 2020 године организовало онлине имплементационионе радионице.

30.03.2020.

Одржане онлине имплементационе радионице за кориснике бесповратних средстава у оквиру грант шеме „Подршка пружању услуга социјалне и дјечје жаштите“

У циљу пружања континуиране подршке корисницима грант средстава у оквиру грант шеме „Подршка пружању услуга социјалне и дјечје жаштите“, а поводом поштовања актуелних мјера у вези са пандемијом ЦОВИД-19, Министарство рада и социјалног старања (Дирекција за програмирање и имплементацију ЕУ фондова) је у сарадњи са консултантском фирмом Интернатионал Цонсултинг Еxпертисе (ИЦЕ) у периоду од 24- 30 марта 2020 године организовало пет онлине имплементационих радионица.

13.03.2020.

Одржана дводневна обука: Механизми финансирања услуга социјалне заштите

Одржана дводневна обука: Механизми финансирања услуга социјалне заштите

У оквиру пројекта Јачање капацитета система социјалне и дјечје заштите, који се реализује оквиру Програма ЕУ и Црне Горе за запошљавање, образовање и социјалну политику, у Подгорици је 12. и 13. марта 2020. године одржана дводневна обука Планирање, буџетирање и спровођење политика социјалне и дјечје заштите и социјалних услуга – Механизми финансирања услуга социјалне заштите.

04.03.2020.

Обиљежен почетак реализације пројекта “РЕопен Доорс“ додјељеног у оквиру Позива “Активности оспособљавања за дефицитарна занимања и за јачање запошљивости РЕ популације“

Обиљежен почетак реализације пројекта “РЕопен Доорс“ додјељеног у оквиру Позива “Активности оспособљавања за дефицитарна занимања и за јачање запошљивости РЕ популације“

Самостална савјетница у Дирекцији за програмирање и имплементацију ЕУ фондова, Љуље Душај учествовала је на данашњој конференцији поводом почетка реализације пројекта “РЕопен Доорс“, који спроводи Главни град Подгорица у сарадњи са Едукативним центром „Монтенесофт” чија вриједност износи 99.704 еура.

28.02.2020.

БЕСПОВРАТНА СРЕДСТАВА ИЗ ЕУ ДОБИЛО 94 НЕЗАПОСЛЕНИХ СА ЕВИДЕНЦИЈЕ

БЕСПОВРАТНА СРЕДСТАВА ИЗ ЕУ ДОБИЛО 94 НЕЗАПОСЛЕНИХ СА ЕВИДЕНЦИЈЕ

Бесповратна средства од три до 7.5 хиљада еура из фондова Европске уније добило је 94 незапослена лица са евиденције Завода за запошљавање Црне Горе. Са будућим предузетницима уговоре је потписао директор Завода Суљо Мустафић.