Manja slova Veća slova RSS

 

>

SAOPŠTENJE: Obilježen početak radova na izgradnji 94 stambene jedinice u Beranama

SAOPŠTENJE: Obilježen početak radova na izgradnji 94 stambene jedinice u Beranama
Datum objave: 07.04.2017 15:46 | Autor: mrss

Ispis Štampaj stranicu


Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, šef političko-ekonomskog odjeljenja u Američkoj ambasadi u Podgorici Leslie Freriksen i predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić postavili su kamen temeljac za izgradnju 94 stambene jedinice u opštini Berane, naselje Rudeš danas, 7. aprila 2017. godine

Pored g-dina Purišića, g-đe Freriksen i g-dina Šćekića govorili su i Igor Burazin, predstavnik CEB-a, Roberta Montevecchi, predstavnica UNHCR-a za Crnu Goru i Dan Redford, zamjenik šefa Misije OSCE za Crnu Goru.

Potprojekat „Izgradnja 94 stambene jedinice“ u okviru je Regionalnog stambenog projekta za izbjeglice i interno raseljena lica u Crnoj Gori.

U proteklom periodu urađeno je preko 1500 stambenih rješenja za potrebe ovih lica, kroz brojne projekte koje su finansirali Vlada Crne Gore, nevladine organizacije, međunarodni partneri i donatori.

Radovi na sprovođenju ovog potprojekta počeli su u decembru 2016. godine i realizuju se u potpunosti sa planiranom dinamikom, pa je tako Ministarstvo rada i socijalnog staranja, nakon sprovedenog postupka javnih nabavki, potpisalo ugovor sa izvođačem radova, odnosno konzorcijumom kojeg predvodi DOO “EUROZOX”. Takođe, nakon sprovedenog postupka javnih nabavki, potpisan je ugovor sa nadzorom nad izvedenim radovima, konzorcijumom kojeg predvodi DOO “ING INVEST”. Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi: 3.990.649 €, od čega su donatorska sredstva: 3.575.779 €.

Ministar Kemal Purišić naglasio je da se da će se realizacijom ovog potprojekta zatvoriti dva kolektivna centra, Rudeš I i Rudeš II, a njihovim stanovnicima obezbijediti trajna i održiva rješenja, a ovom prilikom posebno se zahvalio i Razvojnoj banci Savjeta Evrope, Evropskoj komisiji, Američkoj ambasadi, UNHCR-u, OEBS-u i naravno ostalim partnerskim zemljama i donatorima, na sveukupnom doprinosu koji su dali u razvoju Regionalnog stambenog programa. 

 
PR služba Ministarstva rada i socijalnog staranja