Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

 

>

САОПШТЕЊЕ: Секретар Елмедин Ровчанин отворио обуку за арбитре/миритеље

САОПШТЕЊЕ: Секретар Елмедин Ровчанин отворио обуку за  арбитре/миритеље
Датум објаве: 12.04.2017 11:17 | Аутор: мрсс

Испис Штампај страницу


Секретар Министарства рада и социјалног старања Елмедин Ровчанин отворио је данас, 12.04.2017. године, обуку за арбитре/миритеље, на тему „Интерактивна размјена искуства и добрих практичних рјешења у циљу даљег унапређења знања и вјештина у преговарању и спровођењу поступка мирног рјешавања радних спорова, са посебним освртом на оставривање права на уплату доприноса за обавезно социјално осигурање“, које је организовала Агенција за мирно рјешавање радних спорова.

На отварању обуке, поред секретара Ровчанина, говорили су и Зденка Бурзан, директорица Агенција за мирно рјешавање спорова, Миле Радивојевић, директор Ангенције за мирно рјешавање радних спорова Републике Србије, Душко Зарубица, генерални секретар Савеза синдиката Црне Горе и Срђа Кековић, генерални секретар Уније слободних синдиката Црне Горе.

„Уважени гости, представници репезентативних социјалних партнера Црне Горе, Агенције за мирно рјешавање радних спорова Црне Горе, поштовани арбитри и миритељи,

Током претходне деценије Црна Гора је реализовала значајне измјене радног законодавства у читавом низу области. Под утицајима међународних радних стандарда и прописа ЕУ, национални закони о раду су обогаћени новим институцијама, док је колективно радно право добило значајну улогу. Слобода удруживања, право на штрајк и право на колективно преговарање су инкорпорирани у Устав и Закон о раду.

Слика индустријских односа је значајно измијењена. Социјални партнери су се спајали или раздвајали у потрази за новим структурама. Њихова легитимност и репрезентативност представља велики изазов у реализацији бипартитног и трипартитног социјалног дијалога.

Колективни уговори постали су важан извор права. Неслагања везано за њихово договарање, примјену, тумачење или измјене подлијежу рјешавању на суду и ван њега. У овом другом случају, унијете су посебне клаузуле или правила у колективне уговоре.

Са заједничким циљем да се осигура социјални мир и убрза рјешавање случајева пред судом, тако што ће се редовни судови ослободити обавезе да разматрају радне спорове, Влада и социјални партнери радили су заједно на увођењу механизама за алтернативно рјешавање радних спорова. Било да се ради о институционализованим или ад хоц механизмима, они имају за циљ спречавање прерастања колективних радних спорова у штрајкове и да понуде брзо рјешавање појединачних и колективних радних спорова.

Методи за алтернативно рјешавање радних спорова осигуравају вансудско рјешавање спорова који нуди уштеде у времену и новцу, а који су прилагођени потребама странака. Договори који из њих произилазе имају већу шансу да очувају хармоничне и одрживе односе између двије стране. 

У вријеме тешке економске кризе, када је дошло до смањења плата и повећане несигурности радних мјеста с једне стране, и притиска на предузећа због недостатка капитала и смањења потражње са друге стране, што је повећало ризик од угрожавања односа између радника и послодаваца, алтернативно рјешавање радних спорова је доказало своју додату вриједност у проналажењу рјешења која су прихватљива и за раднике и за управу, односно послодавце.

Црна Гора је прихватила трипартизам као инструмент демократије, који омогућава поштовање радних права свих радника. Вансудско рјешавање радних спорова игра важну улогу у растерећивању судова у овој области. За разлику од судских поступака, који обично трају јако дуго, процедуре мирења помажу запосленима да дођу до брзе и правоснажне одлуке.

Агенција за мирно рјешавање радних спорова је основана ради обављања стручних послова који се односе на мирно рјешавање радних спорова, како колективних тако и индивидуалних, који настају у остваривању права из рада и по основу рада.Радом Агенције увелико су се растеретили судови, а запосленима је омогућено да на брз и ефикасан начин и без покренутог судског поступка окончају радни спор. 

Пракса континуираног обучавања арбитара и миритеља, како то спроводи Агенција за мирно рјешавање радних спорова, представља добар примјер јер омогућава нашим арбитрима и миритељима да се додатно усавршавају, стичу нова знања и вјештине и буду у складу са савременим стандардима које намећу нови социјално економски услови. На тај начин се доприноси успјешнијем рјешавању конфликата у овој области и јачању механизама њиховог мирног рјешавања али и даје сигурност и ствара веће повјерење странака у поступку, у компетентност и искуство арбитара и миритеља, а тиме и саме Агенције, што у коначном за резултат има већи степен ријешених предмета. 

С тим у вези желим да искажем задовољство до сада постигнутим резултатима на овом пољу и да истовремено свима пожелим успјешан данашњи рад“.


ПР служба Министарства рада и социјалног старања