Manja slova Veća slova RSS

 

>

SAOPŠTENJE: Održan Okrugli sto na temu: Nacrt Strategije razvoja sistema socijalne i dječje zaštite za period od 2018. do 2022. godine

SAOPŠTENJE: Održan Okrugli sto na temu: Nacrt Strategije razvoja sistema socijalne i dječje zaštite za period od 2018. do 2022. godine
Datum objave: 14.09.2017 14:13 | Autor: mrss

Ispis Štampaj stranicu


Danas, 14. septembra 2017. godine, održan je Okrugli sto na temu Nacrt Strategije razvoja sistema socijalne i dječje zaštite za period od 2018. do 2022. godine, koji su otvorili ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić i generalni direktor Direktorata za socijalo staranje i dječju zaštitu Goran Kuševija.

Osnov za donošenje Strategije razvoja sistema socijalne i dječje zaštite za period od 2018. do 2022. godine je Zakon o socijalnoj i dječjoj zaštiti.

Za potrebe izrade nove strategije, urađena je “Analiza primjene Strategije socijalne i dječje zaštite za period 2013.‒2017. godine” kroz projekat “Nastavak reforme sistema socijalne i dječje zaštite” koji sprovodi Vlada Crne Gore uz stručnu i tehničku pomoć UNICEF-a i finansijsku podršku Evropske unije.

Opšti cilj ove Strategije je poboljšanje kvaliteta života korisnika socijalne i dječje zaštite i njihova osnaženost za samostalan i produktivan život, dok su posebni ciljevi: unaprjeđenje normativnog okvira u socijalnoj i dječjoj zaštiti, kao i sistema kvaliteta i usluga socijalne i dječije zaštite i stvaranje preduslova za nastavak deinstitucionalizacije.


 

 
 

 
PR služba Ministarstva rada i socijalnog staranja