Manja slova Veća slova RSS

 

>

SAOPŠTENJE: Nastavak saradnje povodom rješavanja pitanja povratka raseljenih lica na Kosovo

SAOPŠTENJE: Nastavak saradnje povodom rješavanja pitanja povratka raseljenih lica na Kosovo
Datum objave: 10.10.2017 13:23 | Autor: mrss

Ispis Štampaj stranicu


Vlada Crne Gore i Vlada Kosova dosadašnjom uspješnom saradnjom ostvarile su rezultate na zavidnom nivou obezbijedivši brojnim porodicama sa teritorije Crne Gore povratak na Kosovo, složili su se, na današnjem sastanku, ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić i zamjenik Premijera i ministar za povratak i zajednice Dalibor Jevtić.

mrss

Tokom sastanka, ministar Purišić istakao je da Vlada Crne Gore planira da intenzivira aktivnosti iz ove oblasti u narednom periodu, kao i da dovede do kraja pitanja koja su otvorena a tiču se integracije lica u crnogorsko društvo ili njihovog dobrovoljnog povratka, na održiv način, u zemlju porijekla, odnosno na Kosovo. 

Integracijom lica u crnogorsko društvo unapređuje se njihov položaj i status koji je velikoj mjeri sličan statusu domicilnog stanovništva.

Ministar Jevtić zahvalio se na prijemu i razgovoru o temama koje su predmet onoga čime se ova dva Ministartsva intenzivno bave i unapređuju.

Vlada Kosova je spremna da u narednom periodu nastavi sa procesima koji su započeti, da vrati sve one porodice koje su izrazile želju za povratak na Kosovo, da se iste adekvatno zbrinu i na taj način podstakne svijest građana i pošalje jasna poruka i slika onim porodicama koje su zainteresovane za povratak.

 
 

 

PR služba Ministarstva rada i socijalnog staranja