Manja slova Veća slova RSS

 

>

SOPŠTENJE: Održana VII redovna sjednica Socijalnog savjeta

SOPŠTENJE: Održana VII redovna sjednica Socijalnog savjeta
Datum objave: 14.02.2018 16:11 | Autor: mrss

Ispis Štampaj stranicu


VII redovna sjednica Socijalnog savjeta, kojom je predsjedavao ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, održana je danas, 14. februara 2018. godine

Ministar finansija Darko Radunović i državna sekretarka u Ministarstvu finansija Nina Vujošević takođe su uzeli učešće u današnjem radu Socijalnog savjeta, u okviru Inicijative za pregovore za povećanje minimalne zarade, smanjenje troškova na zarade i uvođenje neoporezivog dijela zarade.

Teme sjednice, pored Inicijative bile su i razmatranje i davanje mišljenja o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti i zdravlju na radu i Nacrtu zakona o radu.

Nakon iznesenih argumenata sa strane svih konstituenata Savjeta u vezi sa inicijativama, zaključeno je da je potrebno formirati radnu grupu koja će, u saradnji sa Ministarstvom finansija, sačiniti analizu koja ima za cilj sagledavanje svih elemenata koji utiču na povećanje iznosa minimalne zarade kao i efekte njenog povećanja, smanjenje troškova na zarade i uvođenje neoporezivog dijela zarade. Rok za izradu analize je mjesec dana, nakon čega će se održati sjednica Savjeta.

Savjet je dao pozitivno mišljenje na Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti i zdravlju na radu.

Članovi Socijalnog savjeta konstatovali su da postoji prostor da se na nivou radne grupe izvrše usklađivanja pojedinih stavova u okviru Nacrta zakona o radu, o čemu će se Socijalni savjet izjasniti na elektronskoj sjednici.


PR služba Ministarstva rada i socijalnog staranja