Manja slova Veća slova RSS

 

>

Purišić: Zaposlićemo novih 180 visokoškolaca

Purišić: Zaposlićemo novih 180 visokoškolaca
Datum objave: 24.05.2018 16:25 | Autor: mrss

Ispis Štampaj stranicu


Na konferenciji za medije održanoj danas nakon sjednice Vlade, ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić upoznao je javnost sa Informacijom o potrebi Programa osposobljavanja i zapošljavanja mladih sa stečenim visokim obrazovanjem na poslovima neformalnog poslovanja – „Stop sivoj ekonomiji“.

Kako je ministar Purišić istakao, ovaj Program se realizuje treću godinu zaredom od strane Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, Uprave za inspekcijske poslove, Uprave prihoda i Uprave policije.

„Program je namijenjen nezaposlenim licima sa završenim visokim obrazovanjem, koja su starosti do 30 godina, a koja su stekla radno iskustvo od najmanje 9 mjeseci kroz stručno osposobljavanje“ – rekao je ministar i dodao da će u program biti uključeno 180 lica sa evidencije ZZZCG.

Oni će, nakon obuke, obavljati poslove tehničke prirode – provjera poreskih prijava, prijava za zapošljavanje, utvrđivanje obračuna poreskih obaveza, zapošljavanje stranaca, otkrivanje neformalnog rada i praćenje turističke sezone. Ministar Purišić je naveo da će se Program realizovati u svim opštinama, finansiraće se preko ZZZCG sa pozicije aktivne mjere politike zapošljavanja. Ukupan budžet za sporovođenje programa iznosi 555. 000 eura.

 

https://youtu.be/Ldw0XV3-k9U