Manja slova Veća slova RSS

 

>

Demant na tekst objavljen u dnevnim novinama "Dan" pod naslovom „Nestale pare koje je starica ostavila za grobnicu“

Datum objave: 02.08.2018 11:32 | Autor: mrss

Ispis Štampaj stranicu


Dana 30. jula 2018. godine u vašim dnevnim novinama je objavljen tekst naslova „Nestale pare koje je starica ostavila za grobnicu“. Imajući u vidu da su u predmetnom tekstu iznešene netačne informacije:

„Direktor Direktorata Ministarstva za socijalno stranje i dječju zaštitu Goran Kuševija tada je Dubljevićima naveo da su korisnicima materijalnog obezbjeđenja i licima koja su se nalazila u stanju socijalne potrebe sa teritorije plužinske opštine podijelili iznose od po 100 i 200 eura od novca pokojne Vinke, i to uz dogovor sa predsjednikom Opštine Plužine Mijuškom Bjagićem“,

dajem sljedeći demanti:

Porodica pok. Vinke Dubljević se obratila Ministarstvu rada i socijalnog staranja zahtjevom za povraćaj novčanih sredstava dana 6. maja 2015. godine, koje potraživanje je nastalo 30. oktobra 2009. godine, nakon smrti Vinke Dubljević. Zahtjev je proslijeđen Centru za socijalni rad za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik i po dobijenoj informaciji obaviještena je porodica Dubljević dopisom broj 56-383/15-1 od 24. 06. 2015. godien u kojem su izneseni navodi Centra za socijalni rad za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik.

Takođe, napominjem da u periodu kada je predmetno potraživanje nastalo i kada je izvršeno preusmjeravanje preostalih sredstava iz zastavštine pok. Vinke Dubljević nisam bio zaposlen u Ministarstvu rada i socijalnog stranja i da samim tim nisam mogao navesti pogrešno interpretirane činjenice u spornom novinarskom članku, već samo citirati navode Centra za socijalni rad za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik. Ovom prilikom obavještavam rodbinu pok. Vinke Dubljević da se obrati Centru za socijalni rad za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik obzirom isti ima svojstvo pravnog lica.

GENERALNI DIREKTOR DIREKTORATA
ZA SOCIJALNO STARANJE I DJEČJU ZAŠTITU
Goran Kuševija