Manja slova Veća slova RSS

 

>

Ministar Purišić obišao izgradnju Doma starih na Starom Aerodromu

Ministar Purišić obišao izgradnju Doma starih na Starom Aerodromu
Datum objave: 13.02.2020 13:21 | Autor: mrss

Ispis Štampaj stranicu


mrss

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković i direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić obišli su radove na objektu Doma za stare na Starom Aerodromu, kao i izgrađenu pristupnu saobraćajnicu. 

Ministar Kemal Purišić je istakao da će Dom, sasvim izvjesno, biti završen u planiranom roku – sredinom ove godine.

„Radi se o do sada najznačajnijoj investiciji iz oblasti socijane zaštite u Crnoj Gori, čija će vrijednost premašiti 12 miliona eura, od čega je grad uložio više od 3,5 miliona eura. Minitarastvo će preduzeti sve neophodne korake da dom što prije primi prve korisnike – osnivanje javne ustanove i realizaciju pripremnih poslova“, istakao je ministar dodavši da ovaj resor trenutno realizuje investicije vrijedne preko 22 miliona eura u objekte ove vrste širom Crne Gore. 

       mrss         mrss

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković kazao je da je izuzetno zadovoljan kvalitetom i dinamikom izvođenja radova na ovom objektu, najvrijednijem ove vrste u Crnoj Gori. 

„Ponosni smo na to što je Glavni grad dao značajan doprinos realizaciji ove investicije kroz ustupanje parcele na kojoj se izvode radovi i oslobađanje investitora od obaveze plaćanja komunalne naknade u iznosu od preko 800.000 eura i preuzeli smo obavezu da mi sami komunalno opremimo ovu lokaciju. Prije par dana završena je pristupna saobraćajnica objektu, vrijedna 390.000 eura. Zbilja smo ponosni što će Podgorica uskoro dobiti ovaj velelepni objekat u kojem će svoje mjesto naći 270 korisnika i na taj način, u partnersvu sa Vladom Crne Gore mi iskazujemo brigu za naše najstarije sugrađane. 

Direkor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić zahvalio se na kvalitetnoj saradnji sa ministarstvima i Vladom u cjelini, što je rezultiralo realizacijom brojnih projekata preko ove Uprave. 

„Izgradnja Doma za stare u Podgorici predstavlja najvredniji projekat Vlade Crne Gore i Uprave javnih radova u oblasti socijalnog staranja, tako da mi je veliko zadovoljstvo što danas imamo priliku da vidimo gotovo završenu cjelinu. Riječ je o zaista velikom poduhvatu, jer je bilo neophodno uskladiti građevinska rješenja sa specifičnim potrebama najstarije populacije, koja će u njemu boraviti. Smatram da smo u tome potpuno uspjeli i da svi zajedno možemo biti ponosni što dobijamo moderan i funkcionalan objekat. Ugovorena vrijednost svih radova iznosi više od 9,2 miliona eura, a do danas je iz kapitalnog budžeta realizovano šest miliona. Praktično svi radovi ušli su u završnu fazu, nivo realizacije u prosjeku iznosi 80-90 odsto i to predstavlja realnu osnovu za očekivanje da će građevinski radovi biti završeni sredinom ove godine, kako je i definisano ugovorom“, zaključio je Nuhodžić.