Manja slova Veća slova RSS

 

>

Za rekonstrukciju odmarališta u Rafailovićima 252.000 eura

Za rekonstrukciju odmarališta u Rafailovićima 252.000 eura
Datum objave: 26.06.2020 14:10 | Autor: mrss

Ispis Štampaj stranicu


Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić sa saradnicima boravio je u Rafailovićima gdje je posjetio adaptirani i rekonstruisani objekat odmarališta u Rafailovićima-Bečićima, u kojem borave djeca korisnici materijalnog obezbjeđenja.

mrss   

Sredstava za adaptaciju i rekonstrukciju, u iznosu od 215.511 eura obezbijedilo je Ministarstva rada i socijalnog staranja, a rekonstrukcijom su obuhvaćeni građevinski, zanatski i instalaterski radovi i adaptacija vodovoda i kanalizacije.

Kompletno su rekonstruisane sobe, a osim navedenih radova, odmaralište je opremljeno profesionalnom opremom za kuhinju, krevetima, dušecima i posteljinom. 

mrss

Iz sredstava JU „Lovćen – Bečići“ rekonstruisana je fasada, instalirana nova rasvjeta i realizovani neplanirani radovi koji su se javljali u toku adaptacije i rekonstrukcije objekta sagrađenog davne 1935. godine.

Ukupna vrijednost radova je 252.000 eura, od čega je MRSS izdvojilo 215.511, a ostatak JU „Lovćen – Bečići“ Cetinje.

U odmaralištu u Rafailovićima prošle godine ljetovalo je više od 1.900 djece. Riječ je o djeci koja su pravo na ljetovanje ostvarila posredstvom centara za socijalni rad i dnevnih i resursnih centara.

Ljetnji odmor, čija će prva smjena u Rafailovićima početi u ponedjeljak 29. juna, a koji se sa posljednjom grupom završava 15. septembra, ove godine je odobren za isti broj djece. 

Dječje odmaralište u Rafailovićima posluje u sklopu JU "Lovćen –Bečići" i pruža usluge za odmor i rekreaciju djece. Nalazi se na samoj obali u istoimenom ribarskom selu u Bečićima, a raspolaže sa 200 ležajeva u višekrevetnim sobama, restoranom, ambulantom i plažom.

U odmaralištu svake godine ljetuju djeca korisnici materijalnog obezbjeđenja, djeca smještena u ustanovu ili na porodičnom smještaju – hraniteljstvu i djeca za koje se usljed posebnih okolnosti i socijalnog rizika procijeni da mu je potreban ovaj oblik zaštite iz centralnog i sjevernog dijela Crne Gore.