Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

 

>

Исплата накнада корисницима додатка за туђу његу и помоћ 04. августа 2020.године

Исплата накнада корисницима додатка за туђу његу и помоћ 04. августа 2020.године
Датум објаве: 25.07.2020 18:58 | Аутор: мрсс

Испис Штампај страницу


Влада Црне Горе је на сједници одржаној 23. јула 2020.године усвојила закључак којим ће се обезбиједити наставак права које је било обезбијеђено у марту, односно којим ће се обезбиједити континуирана исплата корисницима по основу додатка за туђу његу и помоћ, личну инвалиднину, као и права на материјално обезбјеђење по основу неспособности за рад, којима је право утврђено у ограниченом трајању. Исплата ће почети у уторак 04. августа 2020. године.

Влада Црне Горе је закључком омогућила свим корисницима чији захтијев није разматрала комисија континуитет у остваривању права од периода престанка права до поновног успостављања рада комисија, када ће се преиспитати наставак коришћења наведених права.

Напомињемо да усљед нове епидемиолошке ситуације изазване коронавирусом није било могуће функционисање социо-љекарских комисија.

Центри за социјални рад ће корисницима који су поднијели захтјев, а социо-љекарска комисија их оцијени оправданим, признати право од дана подношење захтијева, као и до сада, па им право није угрожено.

МРСС ће интензивно радити на заштити рањивих категорија становништва.

Доношењем ове одлуке Влада Црне Горе настоји да очува социјалну сигурност у сложеним околностима изазваним епидемијом.