Manja slova Veća slova RSS

 

>

Isplata naknada korisnicima dodatka za tuđu njegu i pomoć 04. avgusta 2020.godine

Isplata naknada korisnicima dodatka za tuđu njegu i pomoć 04. avgusta 2020.godine
Datum objave: 25.07.2020 18:58 | Autor: mrss

Ispis Štampaj stranicu


Vlada Crne Gore je na sjednici održanoj 23. jula 2020.godine usvojila zaključak kojim će se obezbijediti nastavak prava koje je bilo obezbijeđeno u martu, odnosno kojim će se obezbijediti kontinuirana isplata korisnicima po osnovu dodatka za tuđu njegu i pomoć, ličnu invalidninu, kao i prava na materijalno obezbjeđenje po osnovu nesposobnosti za rad, kojima je pravo utvrđeno u ograničenom trajanju. Isplata će početi u utorak 04. avgusta 2020. godine.

Vlada Crne Gore je zaključkom omogućila svim korisnicima čiji zahtijev nije razmatrala komisija kontinuitet u ostvarivanju prava od perioda prestanka prava do ponovnog uspostavljanja rada komisija, kada će se preispitati nastavak korišćenja navedenih prava.

Napominjemo da usljed nove epidemiološke situacije izazvane koronavirusom nije bilo moguće funkcionisanje socio-ljekarskih komisija.

Centri za socijalni rad će korisnicima koji su podnijeli zahtjev, a socio-ljekarska komisija ih ocijeni opravdanim, priznati pravo od dana podnošenje zahtijeva, kao i do sada, pa im pravo nije ugroženo.

MRSS će intenzivno raditi na zaštiti ranjivih kategorija stanovništva.

Donošenjem ove odluke Vlada Crne Gore nastoji da očuva socijalnu sigurnost u složenim okolnostima izazvanim epidemijom.