Manja slova Veća slova RSS

 

>

Ministarstvo rada i socijalnog staranja uspostavilo jedinstvenu info liniju 19977

Ministarstvo rada i socijalnog staranja uspostavilo jedinstvenu info liniju 19977
Datum objave: 28.07.2020 15:12 | Autor: mrss

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo rada i socijalnog staranja, Crnogorski Telekom, Telenor Crna Gora, Društvo za telekomunikacije „Mtel“ i Telemach d.o.o. Podgorica, usaglasili su realizaciju aktivnosti projekta: ,,Reforma sistema socijalne zaštite u Crnoj Gori“, u dijelu uspostavljanja jedinstvene info linije za potrebe opštinskih Centara za socijalni rad, čiji će broj biti 19977.

Info linija se uspostavlja u okviru projekta „Reforma sistema socijalne zaštite u Crnoj Gori“, koji sprovodi Ministarstvo rada i socijalnog staranja u saradnji sa UNDP u Crnoj Gori. 

Crnogorski Telekom je u saradnji sa UNDP uspostavio telefonsku liniju sa brojem 19977 i kako je Memorandumom o saradnji predviđeno, neće naplaćivati operativne troškove rada linije (pozive sa svih fiksnih i mobilnih mreža u Crnoj Gori ka izabranom broju) u periodu do 31. decembra 2021. godine, sa mogućnošću produženja. Na isti način će postupati i Telenor Crna Gore, Društvo za telekomunikacije „Mtel“ d.o.o. Podgorica i Telemach d.o.o. Podgorica. 

Jedinstvena telefonska linija centara za socijalni rad namijenjena je građanima da, ukoliko su u saznanju da je određenom licu usljed posebnih okolnosti i socijalnog rizika potreban odgovarajući oblik socijalne zaštite, mogu besplatno da prijave nadležnom centru.

Takođe, putem besplatnog poziva, korisnici/ce prava iz socijalne i dječje zaštite mogu dobiti informacije koje su od značaja za ostvarivanje prava. 

Jedinstvena telefonska linija kao i zaposleni u centru, korisnicima/cama će biti dostupni 24 sata.